Forholdsregler i en tid med COVID-19

på Møntergården.

Hvis det ikke er muligt at fremvise dokumentation for en negativ COVID-19-test, kan vi desværre ikke tillade adgang til museet.

Dokumentation tidligere smitte med COVID-19, eller for det første vaccinationsstik – vil også være gældende som adgang til museerne. OBS: Der skal min. være gået. 14 dage efter stikket har fundet sted. Der skal ses bevis for stikket enten i coronapas-appen eller på sundhed.dk, MinLæge eller et print af oplysningerne.og tidligere smitte med COVID-19 giver også adgang.

Læs mere herunder

Covid-19 – sådan varetager vi sikkerheden

Vi følger udviklingen af COVID-19 nøje og vil overholde alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer og restriktioner.

Foruden lovbestemt krav om negativ COVID-19-test, mundbind, spritdispensere, afstand, tydelig skiltning, ekstra rengøring og høj hygiejne vil Møntergården også iværksætte egne tiltag, der sikrer et trygt og sikkert besøg, herunder online billetbooking, begrænset antal gæster m.v.

Hold øje med hjemmesiden, som løbende opdateres i tråd med gældende retningslinjer samt med museets egne sikkerhedstiltag.

Spørgsmål & Svar

Skal jeg have en negativ COVID-19-test for at komme ind?

Folketinget har bestemt, at det fra og med 1. marts kræver en negativ COVID-19-test at komme ind på udendørs kulturinstitutioner – og dermed på Møntergården.

Ved ankomsten skal du derfor kunne fremvise en negativ test. Både PCR-test og antigen-test (hurtig-test) kan anvendes. CPR-testen må max. være 96 timer* gammel målt fra selve test-tidspunktet, når du ankommer. For antigen-testen (hurtigtesten) gælder det, at den max. må være 72 timer gammel.
Testen skal vises ved ankomsten – i cornapas-appen, på papir eller digitalt. Man skal kunne se navnet på test-tageren, test-tidspunktet og resultatet.
Dokumentation for gennemført vaccination og tidligere smitte med COVID-19 giver også adgang.

Hvis du ikke har coronapas-appen, kræver myndighederne, at du sammen med din test fremviser enten sygesikringskort, kørekort, pas eller andet offentligt udstedt ID-kort.

Dokumentation for det første vaccinationsstik (tidligst 14 dage efter stikket har fundet) sted – vil også være gældende som adgang til museerne. Der skal ses bevis for dette enten via coronapas-appen, på sundhed.dk, MinLæge eller et print af oplysningerne.


Skal børn kunne fremvise en negativ COVID-19-test?

Reglerne fra Kulturministeriet siger, at alle fra og med 16 år og op skal kunne fremvise en negativ test for at komme in på Møntergården og i vores udstillinger. Børn under 16 år skal altså ikke have en negativ test med for at kunne komme ind.


Hvem er undtaget fra krav om negativ COVID-19-test?

Myndighederne har lavet enkelte undtagelser i kravene om negative tests. Det betyder, at man ikke behøver at medbringe en negativ test ved ankomst, hvis:

– man er under 16 år gammel.
– man af medicinske årsager ikke bør få foretaget en COVID-19-test.
– man som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en covid-19-test.
– man tidligere har været smittet COVID-19.

Har man været smittet med COVID-19, skal man i stedet kunne fremvise dokumentation for en COVID-19-test med et positivt testresultat, som er foretaget mindst 14 dage og højst 12 uger inden tidspunktet for ankomsten.


Jeg har haft corona – skal jeg medbringe en negativ test?

Hvis du tidligere har været testet positiv for COVID-19, skal du ikke medbringe en negativ test for at komme ind. I stedet kræver myndighederne, at du fremviser dokumentation for en COVID-19-test med et positivt testresultat, som er foretaget mindst 14 dage og højst 12 uger inden tidspunktet for din ankomst.


Jeg er vaccineret – skal jeg medbringe test?

Dokumentation for det første vaccinationsstik (tidligst 14 dage efter stikket har fundet) sted – vil også være gældende som adgang til museerne. Der skal ses bevis for dette enten via sundhed.dk, MinLæge eller et print af oplysningerne.


Hvilke forholdsregler tager I, og hvad skal jeg gøre som gæst i forbindelse med besøg?

Følg Sundhedsstyrelsens råd om COVID-19 også under dit besøg:
Husk maske/mundbind i udstillingerne og på toiletterne, hold afstand, vask hænder tit eller brug håndsprit, host og nys i ærmet og begræns fysisk kontakt. Husk at se dig for, før du går gennem en portåbning eller på en smal sti. Forsamlinger må ikke overstige 10 personer indenfor og 50 udenfor.