Børnenes Baggård

Gå på opdagelse hos snedkermester Severinsen og hans familie, og prøv de mange spændende aktiviteter fra dengang, tipoldemor var barn. Børnenes Baggård er et lille, iscenesat bymiljø med lejlighed, baggård og snedkerværksted. Med alle sanser sat i spil kan børnene leve sig ind i historien og opleve, hvordan vilkårene var i Odense for 120 år siden.   

Børnenes Baggård er indrettet i en bygning fra år 1799, og alt er bygget af ægte gamle ting og materialer, som man havde i 1800-tallet. Her må I prøve og røre alt!

Brug kræfter på vandpumpen

Brug kræfter på vandpumpen, sig hej til hønsene og gå på stylter på brostenene. I kan også smutte ind i snedkerens lille værksted og bygge på gammeldags manér med rigtig sav, hammer og høvl. Prøv snedkerens hat og forklæde, og leg, I er lærlinge.

Severinsens lejlighed

I Severinsens lejlighed på 1. sal skal I næsten prøve at ligge i sengen eller lege med de hæklede madvarer på det store, sorte brændekomfur. Eller hvad med at tage fin kjole og stråhat på og lege fornemt selskab med det fine kaffestel i stuen?

Snedkerfruen byder på lækre smagsprøver

I alle skolernes ferier sker der ekstra sjove ting i Børnenes Baggård. Måske er I heldige, at snedkerfruen byder på lækre smagsprøver, eller også kan I udforske fortiden sammen med museets børneformidler.

Åbningstider på Møntergården

Finder du her.