Elverhøj i Børnekulturhuset Fyrtøjet

Slip fantasien løs.

Lygtemænd. Troldegubber. Elverfolk. Dødningeheste og talende firben. H.C. Andersens eventyr Elverhøj er fuld af magiske væsner. I Børnekulturhuset Fyrtøjets udstilling på Møntergården bliver du selv en del af eventyret.

Træd indenfor i højen. Her er krogede trærødder, ild under gryderne og fjeldhuler at sove i. Her er smukke og sælsomme kostumer. 

Udstillingen i detaljer

Elverbutikker og brætspil

Elverbutikker lokker, og brætspil står klar. Nogle dage kan du høre eventyret levende fortalt. Andre dage kan du dykke ned i eventyret med dine hænder, når der er workshop i atelieret. Men altid er legen, fordybelsen og den kunstneriske oplevelse i centrum. 

Find datoerne for vores levende fortællinger og kreative workshops via linket nederst på siden.

Tag hele huset i brug

H.C. Andersens eventyr Elverhøj holder den gamle Elverkonge fest. Troldgubben fra Norge er inviteret sammen med andre sære gæster fra folketroen. Det ender med bryllup. Fyrtøjets eventyrscenografi og kostumer er inspireret af den fortælling. Velkommen indenfor hos elverne. Du må du røre ved alt. Lytte, lege, forandre. Lade tiden gå i stå og være sammen med dem du holder af i en helt anden verden.

For store og små 

Fyrtøjet formidler H.C. Andersens eventyrverden til børn fra hele verden: Børnefamilier besøger stedet i weekender og ferier. Skoler og institutioner kommer på hverdage for at deltage i forløb. Sammen med de voksne er de medskabere af historiefortælling og leg, teaterimprovisation og billedkunst. De rejser af sted på fantasiens vinger. Ligesom H.C. Andersen. 

SE MERE OM VORES DAGSPROGRAM OG ANDRE KREATIVE TILBUD  HER.

Åbningstid på Møntergården

Tirsdag – søndag 10-16
*Bemærk de særlige åbningstider for Fyrtøjet.