Histotoriet

I Histotoriet kan nysgerrige børn gå på opdagelse efter historien sammen med museumsfolkene H A K – Historikeren, Arkæologen og Konservatoren. 
I de særlige HAK-O-METRE – en blanding af “legemaskiner” og montrer – undersøger I spændende gamle museumsting. Tag kitler på og leg museumsfolk, mens I sammen finder ud af noget om gamle dage.

*Vi gør opmærksom på, at Histotoriet foreløbigt er LUKKET grundet corona – jeres sikkerhed er det vigtigste for os, og vi beklager ulejligheden! Vi glæder os til at kunne se jer igen!

Vi gør opmærksom på, at Histotoriet foreløbigt er LUKKET grundet corona – jeres sikkerhed er det vigtigste for os, og vi beklager ulejligheden! Vi glæder os til at kunne se jer igen!

Histotoriet ligger i et 200 år gammelt hus med skæve døre og små rum. Det hele danner en sjov, labyrintisk ramme om den finurlige og legende scenografi bygget af lækre kvalitetsmaterialer.

Udstillingen i detaljer

Worm – den lille museumsorm

I Histotoriet kan de yngste tage på jagt efter den lille museumsorm Worm, der gemmer sig i ti små huller. Han elsker historie og laver små sjove eksperimenter, der passer til de forskellige temaer i udstillingen. Kan I finde ham?

Leg og opgaver

Udstillingen er opdelt i små rum med hvert sit tema, og overalt er der opgaver og undersøgelser. Hvad spiste man i stenalderen? Hvad kan man se på et skelet fra middelalderen? Og hvilket værktøj brugte en flintsmed? H A K hjælper med ekstra facts og små spørgsmål.

Plads til at tale sammen

I Histotoriet er det bedst, hvis børn og voksne følges ad, for udstillingen lægger op til, at I taler sammen. Vi har derfor udeladt forstyrrende skærme og digitale elementer, og huset har en rar og lys atmosfære uden skræmmende lyde.