Histotoriet

I Histotoriet kan nysgerrige børn gå på opdagelse efter historien sammen med museumsfolkene H A K – Historikeren, Arkæologen og Konservatoren. 
I de særlige HAK-O-METRE – en blanding af “legemaskiner” og montrer – undersøger I spændende gamle museumsting. Tag kitler på og leg museumsfolk, mens I sammen finder ud af noget om gamle dage.

Histotoriet ligger i et 200 år gammelt hus med skæve døre og små rum. Det hele danner en sjov, labyrintisk ramme om den finurlige og legende scenografi bygget af lækre kvalitetsmaterialer.

Udstillingen i detaljer

Worm – den lille museumsorm

I Histotoriet kan de yngste tage på jagt efter den lille museumsorm Worm, der gemmer sig i ti små huller. Han elsker historie og laver små, sjove eksperimenter, der passer til de forskellige temaer i udstillingen. Kan I finde ham?

Leg og opgaver

Udstillingen er opdelt i små rum med hvert sit tema, og overalt er der opgaver og undersøgelser. Hvad spiste man i stenalderen? Hvad kan man se på et skelet fra middelalderen? Og hvilket værktøj brugte en flintsmed? H A K hjælper med ekstra facts og små spørgsmål.

Plads til at tale sammen

I Histotoriet er det bedst, hvis børn og voksne følges ad, for udstillingen lægger op til, at I taler sammen. Vi har derfor udeladt forstyrrende skærme og digitale elementer, og huset har en rar og lys atmosfære uden skræmmende lyde.