Udstillinger på Møntergården

På Møntergården kan du hele året opleve en række enestående udstillinger for voksne og børn. Her stiller vi skarpt på historien om Odense og Fyn og fortæller om begivenheder, genstande og skæbner, der har sat sig spor i vores arv og identitet. Oplev alt fra den fynske mulds skeletter, sværd og særlige fødevarer til kendte opfindelser, store personligheder og hjemligt nips fra Odense.

Scenografi, lyde, film, interaktive elementer og sanselig iscenesættelse sætter på varierende måder rammen om historien i de forskellige udstillinger.

For store og små
videbegærlige

I skyggen

Oplev de første kvindelige fotografer fra omkring år 1900, når de træder ud af skyggen. En særudstilling med fokus på stærke kvindehistorier i fotografiets barndom.

Fyn – midt i verden

Fyn - midt i verden giver dig et tankevækkende blik på Fyn og fynboerne i en smukt scenograferet udstilling. Her møder du hundredvis af unikke historiske genstande og interaktive elementer.

Byens Liv

Byens Liv tager dig med på en rejse til Odense i vikingetid, middelalder og renæssance. Her kan du opleve fine fund fra byens ældste tid i et originalt adelshus fra 1546.

Udforsk museumskarréen

Møntergården er museum for Odense og Fyn, og i den store museumskarré kan du udforske et væld af oplevelser, som gør dig klogere på historien om øen og byen.

Pernille Lykkes Boder

I de små, originale fattigboliger fra 1617 kan du træde ind og få historien helt tæt på. Oplev hvordan livet som fattig enke var i Odense i 1600-tallet og 1940´erne.

For de nysgerrige
små størrelser

Børnenes Baggård

I snedkermester Severinsens værksted, lejlighed og baggård fra 1890 kan I lege jer tilbage i tiden. Alt må prøves – lige fra vandpumpen og værktøjet til tøjet og testellet.

Histotoriet

Histotoriet er en udstilling for nysgerrige børn. Her kan du hjælpe museets Historiker, Arkæolog og Konservator med at undersøge gamle museumsting og finde museumsormen Worm.

Gør din verden større

Opgradér din entrébillet til et årskort for 2 og få oplevelser nok til et helt år.