Odense
Vikingernes By

Odense har 1000 år dybe rødder, der er vokset sammen med centrale fortællinger fra vikingetidens Danmark, og som har sat betydnings-fulde aftryk på byen.

Byens navn bærer historien om vikingegudernes konge, Odin. Dybt under jorden ligger resterne af en kongelig vikingeborg. I domkirkens krypt kan du se skelettet af nordens sidste vikingekonge.

Følg med ud i byen, når vi sætter spot på hele byens vikingetid, og find sommerens aktiviteter her på siden.

VIKINGERNES BY

UNESCO VERDENSARV

Midt i Odense, dybt under jorden ved Munkemose, ligger resterne af en vikingeborg, der i 980 blev opført af den danske konge Harald Blåtand som én af fem danske borge. I dag kaldes den ”Nonnebakken” og kan anes som en svag forhøjning. I vikingetiden var borgen 180 meter i diameter og 5 meter høj med vold og palisade. Nonnebakken er sammen med de fem andre borge nomineret som Unesco Verdenskulturarv, ved udgangen af 2022 får vi at vide, om vi bliver udpeget.

PÅ SPORET AF VIKINGETIDEN

Tag med fem historieeksperter på opdagelse efter vikingetidens by, der er vævet ind i nutidens urbane landskab. Download og print kortet og få deres personlige fortællinger om byens ældste, gemte tidslommer, mens du bevæger dig rundt i Odenses gader.

DIGITALE BYVANDRINGER

Tag på byvandring og blive klogere på vikingetiden lige når du har lyst. På appen ”USEEUM” kan du downloade podwalken ”Skygger Odins By”, en gådejagt for børn: ”Mordet på Knud”, og den digitale byvandring ”Den tidlige by”.


HVORDAN:
Download appen USEEUM på din smartphone. Find “Møntergården”, vælg mellem de forskellige byvandinger. Husk høretelefoner!

Kan bruges på både Android og iOS

UNDERVISNING OM VIKINGEBYEN

Alle skoleelever i Odense bør kende vores vigtige vikingehistorie! Tag dine elever med på en aktiv og legende vandring gennem byen med det lille vikingeskib ”Mønterdragen”, lad dem opleve den digitale gådejagt ”Mordet på Knud”, prøv ”Ringborgsspillet” eller brug et af de andre undervisningsforløb om vikingetiden.